Hoe werkt het in de praktijk

Hoe werkt het in de praktijk

De Verzekeringsanalyse wil haar kennis op het gebied van risicobeheer, data-analyses en ontwikkeling van verzekeringsproducten op een passende manier gebruiken om de cliënt te begeleiden naar de juiste verzekeringstechnische oplossingen. Vaak wordt hierbij gedacht dat het hanteren van een uurtarief bij voorbaat duurder uitvalt tegenover het advies.

Maar de vraag blijft, bent u daadwerkelijk goed verzekerd, heeft u uw verzekeringsadministratie op orde? In een recent verschenen onderzoek van de TNS NIPO blijkt dat 50% van de ondervraagden de afgelopen 4,5 jaar niet meer naar de verzekeringen heeft gekeken en al helemaal niet heeft bemoeid met het pensioen van de medewerkers (wat eenderde van de totale bedrijfskosten bedraagt). Dit kan betekenen dat u het op dit moment niet goed ( of goed genoeg) heeft geregeld.

Hieronder volgen een aantal praktijkvoorbeelden, zodat u kunt zien dat een onafhankelijke advies of ondersteuning in uw voordeel kan werken.

Voorbeeld 1: Analyseren en adviseren MKB klant

De verzekeringsanalyse maakt pakketen op maat voor zakelijke klanten, afgestemd op de behoeften en wensen van de werknemers. Onze producten worden in aansluiting op deze wensen, van zowel werkgever als werknemer, ontwikkeld voor een optimaal resultaat. Vaak besparen wij hiermee aanzienlijke kosten en uw werknemer heeft en krijgt wat hij / zij verdiend.

Voorbeeld 2 (Interim) productontwikkeling PAP/PAR en schrijven polisvoorwaarden

De Verzekeringsanalyse heeft ervaring in het ontwikkelen van (nieuwe) financiele producten en/of oplossingen voor uw bedrijf alsmede het schrijven van (internationale) voorwaarden. Daarbij kijkt zij met een helikopterview naar al uw bedrijfsprocessen zoals: legal, actuariaat/financieel, processen en operationeel. Ook houdt zij zich bezig met de vereisten voor de product approval processen (PAP/PAR) binnen banken en verzekeraars en is zij daarin gespecialiseerd.

Voorbeeld 3 (Interim) Advies en Consultancy

Het uitvoeren van interim projecten op locatie zoals bijvoorbeeld implentatie nieuwe verzekeringsplatform, ontwikkeling nieuwe productlijn en schrijven van verzekeringsvoorwaarden.

Voorbeeld 4 Data-analyse en Klantprofilering

Wij ontwikkelen in samenspraak met het bedrijfsleven, data-analyses en productvergelijkingen, waarbij wij onze gegevens matchen met de data-gegevens van de klant. Hiermee kunnen wij specifiek producten voor uw klanten ontwikkelen en hiermee de klant voorzien, van hetgeen zij behoeften aan hebben.

 

Eget tristique augue

Hoe werkt een verzekeringsanalyse?
Een verzekeringsanalyse in slechts 5 stappen.

Vrijblijvend Intakegesprek

In deze fase wordt bepaald wat de consultant van De Verzekeringsanalyse voor uw organisatie kan betekenen.

Inventarisatie 

In deze fase inventariseert en verzamelt De Verzekeringsanalyse al uw bedrijfsgegevens of gegevens van de opdracht.

Analyse van de data

In deze fase worden uw risico's in kaart gebracht en kunnen wij een voorwaardenvergelijking voor u opstellen alsmede de data analyseren.

Advies

In deze fase bekijkt de consultant van De Verzekeringsanalyse binnen uw organisatie, waar de oplossingen en verbeterpunten liggen ten aanzien van uw huidige situatie. Tevens worden in deze fase passende verbeter voorstellen kenbaar gemaakt en eventueel geadviseerd wat voor u het beste is. 

Beheer

Nadat er een rapport is opgeleverd maken wij afspraken over uw toekomstige beleid op het gebied van verzekeringsproducten.

De Verzekeringsanalyse BV

Kantoor Amsterdam:
Emmy Andriessestraat 454
1087 NE Amsterdam

Kantoor Rotterdam:
Jupiterstraat 202
3054 WH Rotterdam

T +31 (0)87 784 7017
F +31 (0)84 867 7027
E 

KVK 24442178
AFM 12018295
AANSLUITNUMMER KIFID 300.013272